Berliner Weisse Cireres

Per a aquest Sant Joan us portem dues Berliner Weisse amb fruita de temporada. La primera amb cireres de Terrades, producte Empordanès de qualitat. Les Berliner Weisse son cerveses acides amb poc alcohol i molt refrescants.
En quant a l’elaboració em partit d’un most de malt de blat (75%) i malt d’ordi (25%) bullit 10 minuts i refredat a 40ªC que s’acidifica amb una bactèria làctica fins a pH 3,4 abans de la cocció. Un cop acabada es refrigera fins a 18ªC i es fermenta amb un llevat convencional. Es el moment de netejar la fruita i triturar-la per afegir-la al fermentador un cop ha acabat la fermentació. Em utilitzat 175 grams de puré de cireres per cada litre. Passats 10 dies refredem fins a 0ºC per a clarificar i embotellem.
ABV 3.4%vol
Amargor 4 IBU
Color Vermell cirera
Cal 89Kcal/ampolla 33cl
Temp de consum 1 – 3ºC
Xapa color vermell
Elaborada maig 21
Consum preferent desembre 21