Berliner Weisse Nespres
Per a aquest Sant Joan us portem dues Berliner Weisse amb fruita de temporada. La segona amb nespres ecològics de Garriguella, producte km0. Les Berliner Weisse son cerveses acides amb poc alcohol i molt refrescants.
En quant a l’elaboració em partit d’un most de malt de blat (75%) i malt d’ordi (25%) bullit 10 minuts i refredat a 40ªC que s’acidifica amb una bactèria làctica fins a pH 3,4 abans de la cocció. Un cop acabada es refrigera fins a 18ªC i es fermenta amb un llevat convencional. Es el moment de netejar la fruita i triturar-la per afegir-la al fermentador un cop ha acabat la fermentació. Em utilitzat 175 grams de puré de nespres per cada litre. Passats 11 dies refredem fins a 0ºC per a clarificar i embotellem.
ABV 3.4%vol
Amargor 4 IBU
Color taronja clar
Cal 89Kcal/ampolla 33cl
Temp de consum 1 – 3ºC
Xapa groc
Elaborada maig 21
Consum preferent desembre 21