Berliner Weisse Nespres

IMG_20210621_164916

Per a aquest Sant Joan us portem dues Berliner Weisse amb fruita de temporada. La segona amb nespres ecològics de Garriguella, producte km0. Les Berliner Weisse son cerveses acides amb poc alcohol i molt refrescants.

 

En quant a l’elaboració em partit d’un most de malt de blat (75%) i malt d’ordi (25%) bullit 10 minuts i refredat a 40ªC que s’acidifica amb una bactèria làctica fins a pH 3,4 abans de la cocció. Un cop acabada es refrigera fins a 18ªC i es fermenta amb un llevat convencional. Es el moment de netejar la fruita i triturar-la per afegir-la al fermentador un cop ha acabat la fermentació. Em utilitzat 175 grams de puré de nespres per cada litre. Passats 11 dies refredem fins a 0ºC per a clarificar i embotellem.

ABV 3.4%vol

Amargor 4 IBU

Color taronja clar

Cal 89Kcal/ampolla 33cl

Temp de consum 1 – 3ºC

Xapa groc

Elaborada maig 21

Consum preferent desembre 21