COM FUNCIONEM?

A l’Associació Cervesera El Llúpol tenim com a finalitat la difusió de la cultura cervesera i l’autoproducció de cervesa artesana feta a casa.

La difusió cultural la realitzem organitzant tallers de tast, tallers d’elaboració, tastos maridats, rutes gastronòmiques, esdeveniments, assessorament, fires, viatges cervesers a granges de llúpol, fàbriques de cervesa o fires i tota mena d’activitats al voltant del món cerveser.

Pel que fa al funcionament de l’autoproducció funcionem de la següent manera:

  • Els socis poden produir i adquirir cerveses casolanes.
  • Fer-se soci es gratuït, a més d’accés exclusiu  a les cerveses d’autoproducció de l’associació, també dona accés prioritari a les activitats.
  • S’envia continuament per WhatsApp les fitxes de cerveses disponibles que hem elaborat aquell mes i el cost que té cada una.
  • Les comandes es fan en caixes de 6 a 12 ampolles i es poden combinar les unitats que es vulguin de cada cervesa. 
  • El cost per ampolla s’estableix seguin la política de preus aprovada per l’assemblea.
  • Els envasos i les caixes són reutilitzables. En la primera comanda es deixa una fiança de 0,25€ per ampolla que es recupera en retornar els envasos nets per dins i per fora a punt per esterilitzar i tornar a fer servir. Els envasos bruts perden el seu valor de fiança.
  • L’autoabastiment de cervesa casolana és una activitat social col·lectiva que té caràcter privat i està restringida nomes als socis. Està prohibida la venda a persones que no pertanyen a l’associació.
  • Tots els socis que participin en la producció d’un lot de cervesa assumeixen que estan autoproduïnt la seva cervesa de forma col·lectiva i solidària i que, en tant que cervesa casolana, aquesta no té ni necessita registre sanitari, ni és objecte de cap activitat econòmica mercantil, no tributa perquè no es comercialitza, ni és considerada en cap cas una venda. El que fem és compartir solidàriament les despeses de la producció per a benefici col·lectiu.

Podeu consultar els nostres estatuts per a més informació.