Grape IPL col·labo DualHops i most de Martí Fabra

IMG_20220220_121136

La primera de les novetats de febrer una espectacular cervesa molt llupolada amb most de raïm, l’estil base es una IPA però en la seva versió lager, una IPL (Índia Pale Lager) fermentada a baixa temperatura (10-12ºC) i de forma isobàrica per a preservar tots els aromes. El most prové d’una de les millors carinyenes negres de l’Albera d’una vinya de Martí Fabra a Sant Climent Sescebes que ha estat congelat fins el dia de l’elaboració de la cervesa. El raïm es va collir a finals de setembre en el millor moment de maduració. També porta grans quantitats de llúpol Nelson Sauvigne de Nova Zelanda (10g/l) afegits al final de la fermentació que li confereixen un aroma net i molt intens a fruita tropical i a raïm.

La combinació dels aromes provinents del raïm i els provinents del llúpol aporten una matisos únics en aquesta elaboració, al ser una lager també es molt fàcil de beure.

Es males utilitzades son Pale i Pils com a base i Viena i Crystal per a aportar complexitat, llúpol Aldmiral en calent i Nelson Sauvigne en fred. La base maltosa equilibra molt be l’alt grau alcohòlic i l’alta llupolització creant una cervesa molt fàcil de beure, sense astringències ni defectes.

Aquesta cervesa s’ha elaborat conjuntament amb els amics de l’associació Dual Hops de Girona a l’obrador d’en Lluc, soci elaborador de l’associació El Llúpol.

ABV 7,7%vol

Amargor 41 IBU

Color Daurat

Cal 222Kcal/ampolla 33cl

Temp de consum 4 – 6ºC

Xapa color taronja

Elaborada gener 22

Consum preferent agost 22

Al·lergens: conté gluten