Imperial Milk Stout amb Chipotle

IMG_20211129_212237

Una part del lot d’aquest mes s’ha macerat amb Chile Chipotle acabat d’arribar de Mèxic. S’ha fer una maceració de 48 hores amb 6.5g/l de Chipotle sec després de la fermentació. Això ha aportat un intens aroma fumat i especiat però un nivell molt baix de picant.

Aquest mes arranquem amb una cervesa negra densa i potent, sense astringències, de pas suau per boca degut a la lactosa. Els 8,5 graus d’alcohol no es noten per enlloc, la típica cervesa de sofà i manta.

Trobarem aromes de cafè, de cacau, de pa torrat i de gra. Marida molt bé amb tot tipus de postres com xocolates, pastissos i galetes.

Aquesta cervesa es pot guardar fins a 2 o 3 anys, en bones condicions d’emmagatzematge evolucionarà molt bé.

Les Imperial Stout son d’origen anglès, es produïen per exportat als països Bàltics i a Rússia, es diu que agradava molt a la cort imperial russa. Serviu-la en una copa ampla i preneu-vos ho amb calma ja que ofereix matisos molt diversos a mesura que s’atempera.

Conserveu les ampolles en vertical en un lloc fresc, sec i lluny de la llum solar.

ABV 8,5%vol

Amargor 59 IBU

Color Negre opac

Cal 353Kcal/ampolla 33cl

Temp de consum 7 – 10ºC

Xapa color platejat

Elaborada octubre 21

Consum preferent octubre 24