Gose amb préssec
S’acaba l’estiu però conservem la fruita de temporada. Aquest setembre presentem una Gose amb préssec de vinya de l’Empordà de cultiu integrat, així tindrem sempre a mà els sabors de l’estiu empordanès. Aquest estil de cervesa acida i refrescant amb un punt salat molt subtil s’equilibra molt bé amb el préssec. Em utilitzat 15kg de préssec en el seu punt ideal de maduració per a 45 litres de most en fermentació.
Per a elaborar aquesta recepta em utilitzat un 50% de malta lager i un 50% de malta de blat. Bacteris làctics per a acidificar després del macerat, llavors de coriandre i 0.5g/l de sal marina en cocció i un llevat molt neutre en fermentació. Ens que quedat una cervesa lleugera, una mica acida, amb poc grau i un aroma net i intens a préssec. Ideal com a aperitiu o per a passar la set. Esperem la que la gaudiu igual que nosaltres ho em fet al elaborar-la.
ABV 3,7%vol
Amargor 5 IBU
Color Groc palla
Cal 117Kcal/ampolla 33cl
Temp de consum 1 – 3ºC
Xapa coure
Elaborada agost 21
Consum preferent agost 22